V okviru gibanja Mladi raziskovalci Koroške so učenci in dijaki iz osnovnih ter srednjih šol letos pripravljali raziskovalne naloge iz 16 različnih področij. Skozi proces izdelave raziskovalnih nalog mladi nadgrajujejo in dopolnjujejo v šoli pridobljeno znanje, se usmerjajo v različna področja znanosti ter se učijo raziskovalnih metod. Na Srečanju mladih raziskovalcev imajo možnost javno predstaviti rezultate svojega dela ter o svojem raziskovanju razpravljati s strokovnjaki.

Srečanje mladih raziskovalcev Koroške je potekalo 27. marca 2024 na Gimnaziji Ravne na Koroškem. Letos je bilo prijavljenih 19 nalog, 11 osnovnošolskih in 8 srednješolskih. Sodelovali so učenci Druge OŠ Slovenj Gradec, OŠ Podgorje pri Slovenj Gradcu, OŠ Ribnica na Pohorju, OŠ Radlje ob Dravi, OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, OŠ Franja Goloba Prevalje in OŠ Šentjanž pri Dravogradu ter srednješolci iz Srednje šole Ravne, Gimnazije Slovenj Gradec in Gimnazije Ravne na Koroškem.

Najboljše naloge bodo napredovale na državno tekmovanje, ki bo potekalo 20. maja 2024 v Murski Soboti.

Vsem raziskovalcem čestitamo za uspešne predstavitve raziskovalnih nalog, sodelujočim na Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije pa želimo veliko uspeha!

(Visited 61 times, 1 visits today)