V nedeljo, 10. decembra, je na Brdu pri Kranju potekala slavnostna podelitev zlatih priznanj v programu MEPI (Mednarodno priznanje za mlade). Dogodka pod pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar se je skupaj z mentorico Simono Rejec Merkač udeležila tudi naša prva zlatnica na Gimnaziji Ravne in na Koroškem sploh, Ajda Javornik iz 4. c.

Ajda, iskrene čestitke, izredno ponosni smo nate in na tvoje zlato priznanje, med drugim tudi zato, ker si bila odlična slavnostna govornica prejemnikov priznanj.

Pripenjamo nekaj utrinkov s prireditve.

Fotografije:

  • Marko Pleterski in Andraž Dimc (iz vrst ZSKSS)
  • Anže Knific (Gim_Škofja Loka) in Mark Oman (Gim_Kranj) in Jure Gartner (Gim_Škofja Loka)
  • Fotoarhiv Simone Rejec Merkač

Vabljeni tudi k ogledu kratke reportaže: https://www.youtube.com/watch?v=G58gWxcoVzc

Tudi ostalim prejemnikom priznanj iskreno čestitamo za uspeh. Bronasti priznanji prejmeta Ana Mozgan in Urška Paska iz 3. b, srebrni priznanji pa Katka Kunc in Neža Pšeničnik, novopečeni brucki.

Vse, ki vas program MEPI zanima, vljudno povabljeni na šolsko podelitev priznanj, ki bo 5. januarja 2024. Poleg zanimivega potopisnega predavanja Malkoma Davida Leitingerja bomo tudi podrobneje predstavili sam program (vabilo sledi). Lahko pa se kadarkoli oglasite v kabinetu koordinatorke projekta MEPI Simone Rejec Merkač. Prijavnice že čakajo na vas!

Če ne veste, zakaj sploh MEPI?

Čudovit odgovor ponuja uradna spletna stran programa:

»Smisel življenja je, da se znorimo, raziskujemo, zabavamo, pomagamo in spoznavamo svet, ljudi in samega sebe. MEPI ti ponuja to in še več!

Brcne te v rit, da postaneš aktiven, da spoznaš kaj vse zmoreš. Da ti priložnosti, da zablestiš in postopoma postajaš vse bolj odrasla zadovoljna različica sebe. Pripravi te na prihodnost, na vse kar te še čaka.

Podaj se na svojo MEPI pot, ki ti s pomočjo osebnih ciljev zagotavlja, da ne zaideš in da z iskrenim trudom dosegaš osebne dosežke, ki so mednarodno priznani.

Na tej poti boš spoznal nove prijatelje in skupaj se boste podali na razburljive pustolovske odprave, ki se ti bodo za vedno vtisnile v spomin

Pridružite se nam. Se vas veselimo!

Vaš MEPI tim

(Visited 74 times, 1 visits today)