V okviru gibanja Mladi raziskovalci Koroške so učenci in dijaki iz osnovnih ter srednjih šol letos pripravljali raziskovalne naloge iz 8 različnih področij. Skozi proces izdelave raziskovalnih nalog mladi nadgrajujejo in dopolnjujejo v šoli pridobljeno znanje, se usmerjajo v različna področja znanosti ter se učijo raziskovalnih metod. Na Srečanju mladih raziskovalcev imajo možnost javno predstaviti rezultate svojega dela ter o svojem raziskovanju razpravljati s strokovnjaki.

Srečanje mladih raziskovalcev Koroške je potekalo 29. marca 2023 na Gimnaziji Ravne na Koroškem. Letos je bilo prijavljenih 15 nalog, 11 osnovnošolskih in 4 srednješolske. Sodelovali so učenci Druge OŠ Slovenj Gradec, OŠ Črna na Koroškem, OŠ Podgorje pri Slovenj Gradcu, OŠ Razbor, OŠ Ribnica na Pohorju, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Koroški jeklarji in OŠ Radlje ob Dravi ter srednješolci iz Srednje šole Ravne, Gimnazije Slovenj Gradec in Gimnazije Ravne na Koroškem.

Najboljše naloge bodo napredovale na državno tekmovanje, ki bo potekalo 15. maja v Murski Soboti.

Vsem raziskovalcem čestitamo za uspešne predstavitve raziskovalnih nalog, sodelujočim na Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije pa želimo veliko uspeha!

(Visited 78 times, 1 visits today)