V okviru gibanja Mladi raziskovalci Koroške so učenci in dijaki iz osnovnih ter srednjih šol letos pripravljali raziskovalne naloge iz 10 različnih področij. Skozi proces izdelave raziskovalnih nalog mladi nadgrajujejo in dopolnjujejo v šoli pridobljeno znanje, se usmerjajo v različna področja znanosti ter se učijo raziskovalnih metod. Na Srečanju mladih raziskovalcev imajo možnost javno predstaviti rezultate svojega dela ter o svojem raziskovanju razpravljati s strokovnjaki.

Srečanje mladih raziskovalcev Koroške je potekalo 7. aprila 2022 na Gimnaziji Ravne na Koroškem. Letos je bilo prijavljenih 14 nalog, 10 osnovnošolskih in 4 srednješolske. Sodelovali so učenci Druge OŠ Slovenj Gradec, OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, OŠ Podgorje pri Slovenj Gradcu, OŠ Franja Goloba Prevalje, OŠ Razbor in OŠ Radlje ob Dravi ter srednješolci iz Srednje šole Ravne, Gimnazije Slovenj Gradec in Gimnazije Ravne na Koroškem.

Najboljše naloge bodo napredovale na državno tekmovanje, ki bo potekalo 16. maja v Murski Soboti.

Vsem raziskovalcem čestitamo za uspešne predstavitve raziskovalnih nalog, sodelujočim na Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije pa želimo veliko uspeha!

(Visited 143 times, 1 visits today)