Logotip projekta

V maju 2021 smo nadaljevali s projektom BEL (Pripravljeni na odraslo življenje), in sicer z mobilnostjo na daljavo, katere gostitelji so bili partnerji iz finskega Hanka, in ga s tem tudi zaključili.

Projekt je potekal od leta 2018 in v teh letih smo se udeležili petih izmenjav, na Ravnah na Koroškem, v Italiji v Aversi in Bariju, na Poljskem v Nidzici ter na Finskem v Hanku. Namen našega projekta je bil, da se dijaki pripravijo na odraslo življenje. Podrobneje s(m)o se posvetili temam, kot so pasti interneta in medsebojna komunikacija brez mobilnih telefonov, zdrava prehrana, kreativnost, strpnost in različnost ter obvladovanje stresa, pri tem pa spoznavajo nove kulture, nove prijatelje, različne navade in običaje dežel, ki so jih obiskali. Projekt je potekal v nemškem jeziku, kar je bilo za nekatere močna preizkušnja.

Zaradi epidemije smo projekt podaljšali, ker smo želeli vse mobilnosti izvesti v živo, vendar nam kljub vsemu to ni uspelo. Zadnjo mobilnost smo morali izvesti na daljavo. Virtualno srečanje smo izvedli v treh delih (7., 10. in 19. maja). Čeprav na daljavo, so se dijaki zabavali. Upam, da so s pomočjo projekta in z dejavnosti sedaj malo bolje pripravljeni na spopad z odraslim življenjem.

Vodja projekta: Bernarda Vrečko

Virtualna mobilnost

(Visited 46 times, 1 visits today)