Na Gimnaziji Ravne na Koroškem je v šolskem letu 2019/2020 šolanje zaključila 72. generacija maturantk in maturantov. V ponedeljek, 13. julija 2020, smo dobili rezultate spomladanskega roka splošne mature. Za odličen uspeh in dosežke iskreno čestitamo, tako vam drage maturantke in dragi maturanti, kot tudi vsem, ki s(m)o vas na tej poti podpirali, učili in vzgajali ter vam vseskozi stali ob strani.

Maturo je v junijskem roku opravljalo 90 maturantk in maturantov, naš uspeh je 93,3-odstoten in imamo pet zlatih maturantov. To so Luka Breznik, Alekseja Gorenšek, Nina Trstenjak, Matic Modic in Nejc Flajšar.

Uspešno opravljena matura ni le izraz znanja, je več, je odraz zrelosti in dokaz želje po novih uspehih. Odličnost šteje in dviga nad povprečje. Z znanjem lažje premagujemo izzive, ki jih na pot postavlja življenje. Naj bo tudi prihodnost polna vedoželjnosti, idej in uspešno rešenih izzivov.

Upam, drage maturantke in dragi maturanti,  da se boste vpisali na želene fakultete ter uspešno nadaljevali šolanje in tako uresničili svoje sanje. Saj »sanjati moramo vse življenje. Če ne sanjaš, ni sanj, ki bi se ti lahko uresničile.«

Ravnatelj Dragomir Benko

Vir: Občina Ravne na Koroškem

(Visited 810 times, 1 visits today)