Dragi dijaki, drage dijakinje, spoštovani starši in zaposleni,

v zadnjih dneh se v javnosti pojavlja veliko informacij v zvezi z novim koronavirusom (SARS-CoV-2), ki se je v bližini najprej pojavil v Italiji, nato pa tudi v nekaterih drugih, nam bližnjih državah. Ker je, zaradi bližine, stopnja ogroženosti tudi v Sloveniji precej visoka, vam, skladno z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), želimo podati naslednje informacije.

V prihodnjih dneh bomo namestili dodatna mila in razkužila, da bi, kolikor je le mogoče, zaščitili vaše zdravje. Uporabljajte jih! Čistilke imajo navodilo, da pogosteje razkužujejo kljuke in druga oprijemala. Največ pa, v izogib morebitnemu širjenju virusa(-ov), lahko storite sami, in sicer tako, da upoštevate navodila NIJZ, ki jih dodajamo spodaj.

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je, tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Najpomembnejše je to, da bolni dijaki ostanejo doma, enako pa velja tudi za zaposlene ter da vsi dobro skrbimo za higieno.

Spremljajte šolska obvestila, obvestila prek e-Asistenta in naše spletne stran, kjer vas bomo sproti obveščali v primeru sprejetja dodatnih ukrepov.

Lepo Vas pozdravljam,

Dragomir Benko, ravnatelj Gimnazije

(Visited 47 times, 1 visits today)