Drage dijakinje in dijaki, spoštovane sodelavke in spoštovani sodelavci!

Koronski krizi ni videti konca. Vlada RS in MIZŠ sta določila, da se bo naslednji teden, se pravi od 19. oktobra do 23. oktobra, pouk v srednjih šolah izvajal na daljavo.

Na Gimnaziji Ravne na Koroškem bomo ure izvajali preko aplikacije ZOOM po urniku, 4. ura bo za vse ob 10.50. Uporabljali bomo enotni komunikacijski kanal – eAsistent. Ur ne bomo in ne smemo prestavljati (npr. na večerne ure, popoldanske …). Dijaki in dijakinje, pri pouku na daljavo morate biti vidni, namestite si kamere, da bodo učitelji lahko zabeležili vašo prisotnost in da boste lažje sledili. Rad bi vam povedal, da se moramo v teh težkih časih vsi skupaj potruditi, da bo življenje in pouk potekalo čim bolje.

Obvezne izbirne vsebine – CPP pa seveda prestavljamo na »nekoronski« čas;  zdravniški pregledi (1. š, 1. f, 3. a), ki so napovedani za naslednji teden, pa bodo v predvidenem terminu – dogovor s Šolskim dispanzerjem Ravne. Torej se dijaki 1. š, 1. f ter 3. a zglasite v ZD Ravne v predvidenem terminu. Enako velja tudi za oddelke, ki ste razporejeni po »krompirjevih« počitnicah (3. b, 3. a, 3. š in 3, f).

Zaradi zaustavitve pouka bomo prilagodili, spremenili časovnico (mrežni načrt) pisnih ocenjevanj znanja za 4. letnik. Ocenjevanja znanja v naslednjem tednu ne bo. Če bo pouk na daljavo potekal dlje časa, bomo podobno naredili še za ostale letnike.

Dijaki/dijakinje, prosim vas, da nam sporočite, če potrebujete telekomunikacijsko opremo (računalnike s kamerami in mikrofoni …). Če bo šlo, vam bomo pomagali.

Soočamo se s hitrim širjenjem koronavirusa. Skokovito narašča število potrjenih okužb in število bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje.  Zavedati se moramo posledic preobremenjenosti zdravstvenega sistema.

Drage dijakinje in dragi dijaki, spoštovane sodelavke in spoštovani sodelavci, prosimo vas,  da po svojih močeh prispevamo  k zajezitvi širjenja koronavirusa. Pouk na daljavo lahko pomembno zmanjša stike med ljudmi in s tem širjenje virusa. Upoštevajmo strokovna priporočila in omejimo medsebojne stike le na nujne. S prijatelji klepetajmo na daljavo, odložimo druženja v skupinah (rekreacijo, praznovanja …), saj vemo, a kar hitro pozabimo, da lahko vsak, tudi brez simptomov bolezni, že širi virus.

Obnašajmo se odgovorno, da bo pouk na daljavo le začasen ukrep. Čas takega pouka je lahko tudi priložnost za razvijanje osebnostne zrelosti in razvijanje strategij učenja, ki so pomembne za  nadaljnje izobraževanje.

O tem, kako bo potekal pouk po počitnicah, ki so za vas zadnji teden oktobra, vas bomo obvestili po eAsistentu oziroma bomo informacije objavljali na spletni strani šole.

ravnatelj Dragomir Benko

(Visited 86 times, 3 visits today)