V letošnjem šolskem letu smo se tisti, ki nam je gledališče še posebej všeč, lahko odločili za nakup abonmajskih vstopnic »Radovedni« za Mestno gledališče ljubljansko. Ogledali smo si že tri predstave, srečali smo se s sodobnima zgodbama obetavnih režiserjev in eno izmed slovenskih klasik. Na naših kulturno obarvanih izletih imamo poleg ogleda predstave še privilegij, da se z igralci po igri pogovorimo. Tako smo lahko predstave videli tudi skozi oči igralcev in režiserjev. V letošnjem letu si bomo ogledali še tri predstave in mislim, da govorim v imenu vseh dijakov, ko rečem, da se jih že veselimo.

Sedem dni je bila prva predstava, ki smo si jo ogledali, zato nisem vedela, kaj naj pričakujem. A bila sem pozitivno presenečena in lahko rečem, da je to najboljša predstava, kar sem jih videla. Že sama tematika je bila fascinantna in je na meni pustila poseben pečat. Predstavljene so bile vsakdanje krize ljudi, od težav z iskanjem stanovanja do bega od odgovornosti in socialnih omrežij. Igra mi je resnično odprla nov pogled na svet, saj sem videla, kako stresno živimo, pa se tega sploh ne zavedamo, če pa se, pa je pogosto že prepozno.

Saša Ridl, 3. b

V predbožičnem času smo si ogledali predstavo avstralskega dramatika z naslovom Kar vem, da je res. V družinski drami ima 19-letna Rosie seznam stvari, za katere je prepričana, da držijo, kaj kmalu pa spozna, da je vse podvrženo spremembam in da takega seznama ni mogoče napisati. Predstava me je pritegnila, saj nam družinski člani, ki jih v igri spoznamo, s svojimi lastnostmi dajo možnost, da se poistovetimo z vsakim izmed njih.

Martina Kordež, 3. b

Zadnja predstava, ki smo jo obiskali, je bila Cankarjeva komedija Za narodov blagor. Lažna olika in umazana politična igra sta prikazani v borbi med dvema političnima strankama, ki tekmujeta za prevlado ter naklonjenost bogataša, ki prispe v mesto. Režiser in igralci so v igri na komičen način predstavili Cankarjevo kritiko družbe, ki je kot tematika vedno aktualna.

Tina Kos, 3. b

(Visited 48 times, 1 visits today)